[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”Recipe” _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”default” custom_padding=”0px|||||” collapsed=”on” global_colors_info=”{}”][et_pb_row _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”]
Inmaken is een eeuwenoude techniek die over de hele wereld wordt gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken. Deze methode, die bestaat uit het conserveren van groenten en fruit in een mengsel van azijn, zout, en kruiden, voegt niet alleen extra smaak toe, maar zorgt er ook voor dat je langer van seizoensgebonden producten kunt genieten. Een van de populairste groenten om in te maken zijn augurken. De knapperige textuur en de pittige smaak maken ze een ideale toevoeging aan sandwiches, salades, en tal van andere gerechten. In dit artikel delen we een eenvoudig, maar heerlijk recept voor het inmaken van augurken, zodat je het hele jaar door kunt genieten van deze smaakvolle lekkernij. Of je nu een doorgewinterde inmaakspecialist bent of net begint met experimenteren, dit recept biedt een toegankelijke en bevredigende manier om de kunst van het inmaken onder de knie te krijgen. Dit recept komt van www.deliciousmagazine.nl.nl
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row column_structure=”1_2,1_2″ _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”_initial” header_3_font=”Outfit|700|||||||” header_3_font_size=”36px” header_3_line_height=”1.3em” min_height=”0.8px” custom_margin=”||10px||false|false” header_3_font_size_tablet=”20px” header_3_font_size_phone=”16px” header_3_font_size_last_edited=”on|desktop” global_colors_info=”{}”]
Ingrediënten:
[/et_pb_text][et_pb_blurb title=”1 kilo verse augurken” use_icon=”on” font_icon=”N||divi||400″ icon_color=”#666666″ icon_placement=”left” image_icon_width=”16px” content_max_width=”100%” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” header_font=”Montserrat||||||||” header_font_size=”16px” header_line_height=”1.4em” custom_margin=”||10px||false|false” animation=”off” header_font_size_tablet=”15px” header_font_size_phone=”14px” header_font_size_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blurb][et_pb_blurb title=”3 flinke lepels keukenzout” use_icon=”on” font_icon=”N||divi||400″ icon_color=”#666666″ icon_placement=”left” image_icon_width=”16px” content_max_width=”100%” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” header_font=”Montserrat||||||||” header_font_size=”16px” header_line_height=”1.4em” custom_margin=”||10px||false|false” animation=”off” header_font_size_tablet=”15px” header_font_size_phone=”14px” header_font_size_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blurb][et_pb_blurb title=”inmaakkruiden: verse rozemarijn, gedroogde dragon, plakjes knoflook, laurier, jeneverbessen, gekneusde peperkorrels, gedroogde chilipeper, venkelzaad etc” use_icon=”on” font_icon=”N||divi||400″ icon_color=”#666666″ icon_placement=”left” image_icon_width=”16px” content_max_width=”100%” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” header_font=”Montserrat||||||||” header_font_size=”16px” header_line_height=”1.4em” custom_margin=”||10px||false|false” animation=”off” header_font_size_tablet=”15px” header_font_size_phone=”14px” header_font_size_last_edited=”on|phone” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blurb][et_pb_blurb title=”200 gram suiker” use_icon=”on” font_icon=”N||divi||400″ icon_color=”#666666″ icon_placement=”left” image_icon_width=”16px” content_max_width=”100%” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” header_font=”Montserrat||||||||” header_font_size=”16px” header_line_height=”1.4em” custom_margin=”||10px||false|false” animation=”off” header_font_size_tablet=”15px” header_font_size_phone=”14px” header_font_size_last_edited=”on|phone” locked=”off” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blurb][et_pb_blurb title=”600 milliliter inmaakazijn” use_icon=”on” font_icon=”N||divi||400″ icon_color=”#666666″ icon_placement=”left” image_icon_width=”16px” content_max_width=”100%” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” header_font=”Montserrat||||||||” header_font_size=”16px” header_line_height=”1.4em” custom_margin=”||10px||false|false” animation=”off” header_font_size_tablet=”15px” header_font_size_phone=”14px” header_font_size_last_edited=”on|phone” locked=”off” global_colors_info=”{}”][/et_pb_blurb][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_image src=”https://kleinegroenekas.nl/wp-content/uploads/2024/07/Augurken-inmaken.jpg” alt=”Augurken inmaken” title_text=”Augurken inmaken” _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_image][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][et_pb_text _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”_initial” header_3_font=”Outfit|700|||||||” header_3_font_size=”36px” header_3_line_height=”1.3em” custom_margin=”||10px||false|false” header_3_font_size_tablet=”20px” header_3_font_size_phone=”16px” header_3_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]
Benodigdheden:
Schone Weckpotten of glazen potjes met schroefdop. Gebruik etiketten of krijtstiften om de datum en inhoud op je potten te schrijven.
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.23.1″ _module_preset=”_initial” header_3_font=”Outfit|700|||||||” header_3_font_size=”36px” header_3_line_height=”1.3em” custom_margin=”||10px||false|false” header_3_font_size_tablet=”20px” header_3_font_size_phone=”16px” header_3_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]
Bereidingswijze augurken inmaken
[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.24.0″ _module_preset=”_initial” text_font=”Montserrat||||||||” text_font_size=”16px” text_line_height=”1.8em” text_font_size_tablet=”15px” text_font_size_phone=”14px” text_font_size_last_edited=”on|desktop” locked=”off” global_colors_info=”{}”]
Stap 1: Doe de augurken in een schaal: strooi steeds wat zout over een laag augurk. Zet de augurken 24 uur op een koele plek weg.
Stap 2: Spoel de augurken onder stromend koud water af en laat ze goed uitlekken. Gebruik een schoon sponsje om de stekels van de augurken af te wrijven. Wrijf ze droog met een doek en doe ze in schone jam- of weckpotten. Voeg aan ieder potje wat inmaakkruiden toe.
Stap 3: Kook de suiker met de azijn en 400 ml water op, tot de suiker is opgelost. Schenk de azijn over de augurk tot ze helemaal bedekt zijn. Sluit de potten goed en laat ze omgekeerd afkoelen. Laat de augurken 3 weken op een koele, donkere plek (buiten de koelkast) rijpen.
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]